2013-09-25
仲记得2013既年头好想好豪食一餐生蚝所以就系咁揾有正生蚝既地方可惜一月一日好多地方都唔开如果唔系我第一篇食评应该就会奉献左比依到事隔咁耐,友人简左黎食庆生饭环境白色为主,几优雅但枱之间比较窄,又容易会嘈D有烘焙过既唔同款面包钟意有唔同酱提供既心思生蚝有好多类今日叫左个CHEF RECOMMENDATION冇食过咁样配搭既上面有泡泡,生蚝入面有自制既热情果JELLY加埋微甜既忌廉系咪好怪?我都觉,新鲜感十足但味道就唔系特别好生蚝新鲜肥美,但同其他食材唔系好夹三文鱼,卖相好得可惜连钟意食三文鱼既朋友都话麻麻的确系煮法上唔合心意睇落好滑好JUICY但食落太淋太软冇咩口感同火侯,如果佢保留个皮,煎香佢咁上相信会好好多WAITER问我地觉得点我地如实话唔系咁好,佢都转左煮法食客意见都差左反而我最冇期望既一味意粉令我一添再添好弹牙有致,唔太咸蚬肉好多好大只,海水味仲KEEP到,好FRESH不过不失既羊肉配料多,食得和味但唔够热失左分黎之前已经睇定一定要食个CHOCOLATE GARDEN可惜依个花园令人好失望,点解实物同D图差咁远既冇咁丰富之余原来用料好普通,夹埋一齐都唔好食既佢个底系扮泥既朱古
所以就系咁揾有正生蚝既地方
可惜一月一日好多地方都唔开
如果唔系我第一篇食评应该就会奉献左比依到 事隔咁耐,友人简左黎食庆生饭 环境白色为主,几优雅但枱之间比较窄,又容易会嘈D 有烘焙过既唔同款面包
钟意有唔同酱提供既心思 生蚝有好多类
今日叫左个CHEF RECOMMENDATION
冇食过咁样配搭既
上面有泡泡,生蚝入面有自制既热情果JELLY
加埋微甜既忌廉
系咪好怪?我都觉,新鲜感十足
但味道就唔系特别好
生蚝新鲜肥美,但同其他食材唔系好夹 三文鱼,卖相好得
可惜连钟意食三文鱼既朋友都话麻麻
的确系煮法上唔合心意
睇落好滑好JUICY
但食落太淋太软
冇咩口感同火侯,如果佢保留个皮,煎香佢咁上相信会好好多
WAITER问我地觉得点
我地如实话唔系咁好,佢都转左煮法食客意见都差左 反而我最冇期望既一味意粉令我一添再添
好弹牙有致,唔太咸
蚬肉好多好大只,海水味仲KEEP到,好FRESH 不过不失既羊肉
配料多,食得和味
但唔够热失左分 黎之前已经睇定一定要食个CHOCOLATE GARDEN
可惜依个花园令人好失望,点解实物同D图差咁远既
冇咁丰富之余原来用料好普通,夹埋一齐都唔好食既
佢个底系扮泥既朱古力,好碎味道又唔RICH
上面系朱古力雪糕同中间味道好似花生酱既CREAM
唔冻唔热咁怪怪的 SOUFFLE正常啦,冇咩特别
FINE DINING水准黎讲服务唔错
食物要加把劲