2022-12-06 435 浏览
行去做gym, 经过呢条小街, 有间新开拉面店, 趁住未有人龙, 即刻冲去试咗先。。。成间舖暂时得一款面, 贵精不贵多! 酱油虾汤拉面 - 超浓虾汤 唔系龙虾, 饮落完全无味精, 虾劲新鲜🦐🦐🦐 一食就知系海虾, 仲要听到后面果枱都系咁赞新鲜, 绝对唔系之前果个讲嘅雪虾。。。同老细倾倾下先知, 个汤佢系用壳同肉ban 烂,完全冇加面粉, 忍唔住饮哂 😋 唔讲真系以为自己饮紧龙虾汤🥣 个名应该叫 "浓虾汤拉面" 😝个虾同鸡蛋系我钟意嘅酱油腌, 只蛋系溏心蛋嚟㗎 🥚老细仲拎咗secret menu 腌渍海藻, 酱油鲍鱼出嚟娱宾, 个鲍鱼真系得啱啱好, 大只又唔韧又够入味 🤤Btw, 唯一间舖系坐得迫啲, 要坐high chair, 所以同老细多啲交流, 倾倾下发现老细对食材都有份执著同劲有heart, 再望真啲仲几靓仔㖭 🤭期待老细嘅有新menu 多啲选择, 但我觉得自己最终都系会叫返浓虾汤 😊
个虾同鸡蛋系我钟意嘅酱油腌, 只蛋系溏心蛋嚟㗎 🥚
酱油虾汤拉面
酱油鲍鱼