最近见到呢间主打上好汤底嘅火锅店,放工再过嚟试吓酱料选择都好多,有姜烧、老抽同埋柚子酱油✨海鲜拼盘二人餐 $688✨鸡白汤 所有汤底都经过六个钟头以上嘅精心烹调,好清甜完全冇味精,老细都话喺度拉面🍜标准去调制,建议饮咗先,真心个汤绝对惊艳到我😋平时打边炉汤底都系比较清甜薄身,但今次呢个入味之余仲啖啖骨胶原,渌埋海鲜之后汤底更加冲击味蕾✨澳洲M4和牛牛前胸肉牛肉好够味,肉质鲜嫩,虽然冇日本和牛咁入口即溶,但澳洲和牛性价比好高✨✨日本豚肉片份量好多,薄切豚肉口感啱啱好!✨海鲜拼盘大海虾、大沙白、鲍鱼10只海虾都好清甜好弹牙,沙白好干净完全冇沙!最惊喜一定系鲍鱼🥹大大只鲍鱼超级弹牙🤌🏻👍🏻绝对系超级高质嘅海鲜✨蔬菜篮🥬有金菇、杂菇、冬瓜、粟米、西洋菜同埋生菜等蔬菜好新鲜,味道清甜,而且份量好足👍🏻个人最钟意嘅系粟米🌽打边炉嘅粟米吸晒汤底嘅精华超级鲜甜!✨乌冬摆盘精美嘅手打乌冬,配吸哂汤汁嘅腐皮,简直系一流🥹✨总括嚟讲系近期食过最高质嘅打边炉!食材绝对系对得住价钱有突,有机会一定会同朋友再嚟食🙌🏻
最近见到呢间主打上好汤底嘅火锅店,放工再过嚟试吓

酱料选择都好多,有姜烧、老抽同埋柚子酱油

海鲜拼盘二人餐 $688

✨鸡白汤

✨澳洲M4和牛牛前胸肉

✨日本豚肉片
份量好多,薄切豚肉口感啱啱好!

✨海鲜拼盘
大海虾、大沙白、鲍鱼

✨蔬菜篮🥬
有金菇、杂菇、冬瓜、粟米、西洋菜同埋生菜等

✨乌冬
摆盘精美嘅手打乌冬,配吸哂汤汁嘅腐皮,简直系一流🥹✨