2014-03-11
用餐时忘记影相,昨天已是一个月内第二次在这间分店用餐,我不经不觉食左意粉屋已有十年,早年多在铜锣湾翡翠明珠食多,个阵觉得意粉屋d食物质素好好,洋葱圈又炸得美味焗西兰花又清新,炸鸡又脆又靓,一路见证意粉屋成长,但每况愈下,亦试过在太古城分店食到一肚气,价钱不断上胀唔紧要,起码比返同等价值及质素既食材比顾客嘛,我试过70几蚊食贝壳粉得20几粒,连碟底都睇到,我当时向经理投诉,他只回应每碟都有set好份量,系咁多,气上心头,我渐渐疏离呢间餐厅,亦曾试过其他分店,已不能重拾当年意粉屋既姿味,就是早个多月前,有同事讲开,W square间意粉屋赞口不绝,重同我讲只有呢间同其他分店唔同,我知道W square呢间分店开业多年,但从未试过,可能位置问题,结果早大约一个月前,我便和老公去试,我们选择平日晚上,上到去,服务因勤,人流真的唔多,但正因为咁,觉得自己去左间高级餐厅😜 我同老公食过一次,就已锁定以后只会去呢间分店,因为同一个menu比,比起其分店,品质及服务都有咁大差别,大家都识拣,pizza又薄又脆,热辣辣上枱,连汤都辣咀,烧猪肋排又淋又香,一试难忘,连个朱古力班戟都好好味,再配上环境加服务
我同老公食过一次,就已锁定以后只会去呢间分店,因为同一个menu比,比起其分店,品质及服务都有咁大差别,大家都识拣,pizza又薄又脆,热辣辣上枱,连汤都辣咀,烧猪肋排又淋又香,一试难忘,连个朱古力班戟都好好味,再配上环境加服务态度,简直一流,希望呢间分店可继续经营,唔会因为人流少而倒闭啦,香港已经无乜食店可以咁有热诚!!!
我必定推介此店给朋友(^_-)