2024-05-22 4585 浏览
同太太路过红磡加太贺附近,又唔系好想食日本嘢,突然记起有朋友介绍附近有间新开张几个月嘅打边炉,即刻去试吓店舖位置唔难揾嘅,就喺加太贺街行入去,入到店舖,见到新装修,地方干净,大细枱大约有10张,枱同枱中间有屏风相隔,所以虽然唔系房间但都有一定嘅私隐度。坐低望望本Menu,设计到成本杂志咁,食材同一般火锅店相近,问问侍应有咩好推介? 佢就介绍咗三样嘢: 1)牛魔王拼盘 2)三色滑(虾滑、墨鱼滑、墨鱼+虾鸳鸯滑) 3)小食冰火脆鱿鱼。 好,就叫呢三样,汤底就嚟一个鸳鸯锅:沙嗲汤底配潮州汤底。拣潮州汤底,系因为未喺其他火锅舖试过,就睇吓你有几新奇。再嚟多咋陈皮柠檬汁饮吓先。首先饮品同小食鱿鱼先上枱有陈皮香味的柠檬汁,有开胃嘅功效冰火脆鱿鱼,最令我惊喜,鱿鱼新鲜脆口,冰在代表系冷盘,火代表酱汁有少许辣味,𠮶种辣味就系我哋儿时车仔面𠮶种味道👍👍👍超正👍👍👍鸳鸯锅汤底,同牛魔王拼盘一齐上枱沙嗲汤底,味道浓郁,入边有芽菜同豆卜,可以吸晒沙嗲味潮州汤底,紫菜喺面葱喺底,啲紫菜多到你唔信,味道就较清鸳鸯锅一边清一边浓,是常识吧😂😂😂牛魔王拼盘:有牛柳粒,牛颈脊,牛脷,牛骨髓,牛心椗,牛柏叶同黑柏叶,全部

首先饮品同小食鱿鱼先上枱

有陈皮香味的柠檬汁,有开胃嘅功效
陈皮柠檬汁

冰火脆鱿鱼🦑(小食)

鸳鸯锅汤底,同牛魔王拼盘一齐上枱
沙嗲汤底,味道浓郁,入边有芽菜同豆卜,可以吸晒沙嗲味
潮州汤底,紫菜喺面葱喺底,啲紫菜多到你唔信,味道就较清
鸳鸯锅一边清一边浓,是常识吧😂😂😂
沙嗲汤底拼潮州汤底

牛魔王拼盘:有牛柳粒,牛颈脊,牛脷,牛骨髓,牛心椗,牛柏叶同黑柏叶,全部都好新鲜
牛魔王拼盘

最后唔可以唔讲个三色滑,店家话自家制,落汤滚起,热辣辣放落口,非常弹牙,好食到癫.大大力推介
三色滑

返食指数:一定返食,价钱嚟讲唔算平,人头$400左右,以食物质数嚟讲,物有所值👍👍👍

临走先知原来店内有一个小舞台,有卡拉OK, 9:30后客人可即兴上台唱歌😂😂😂😂
2024-05-14
陈皮柠檬汁
冰火脆鱿鱼🦑(小食)
沙嗲汤底拼潮州汤底
牛魔王拼盘