築間幸福鍋物

JHUJIAN hotpot
5天前 0 浏览
喺香港,一年四季都想打边炉。之前喺旺角食咗呢间舖头对面嘅烧肉,经过嘅时候已经好想试吓呢间边炉,所以今日就黎试一试。呢间烧肉系台湾品牌,睇介绍知道佢在台湾一年销售900万锅的火锅,海外首店在香港。见到装修环境非常企理阔落。坐得非常舒适。餐牌有唔同嘅肉类选择,套餐非常抵食。附汤底连主食,再加上任食款蔬食自助吧,仲附送一杯非常大嘅饮料同一客甜点,最平只系$165起。比起一般店嘅火锅放题,算系价钱非常相宜。时间就限时100分钟,都非常足够。我朋友选紧食物嘅时候,我已经忍唔住行咗出去酱料区同蔬菜D座吧𠮶度睇一睇,酱料嘅种类非常之多,除咗一般酱油之外亦都有金橘醋呢啲比较特别嘅酱料。令人更加惊喜嘅系,呢度嘅蔬菜种类真系非常之多,而且非常之新鲜同埋翠绿,而且款款摆放得非常整齐,仲有一啲特别嘅种类例如系苦瓜同埋白苦瓜,真系净系食呢啲新鲜嘅蔬菜同埋蔬果都已经可以食到非常之饱。当日肉类就拣咗手切温体牛同埋小肥牛,两碟都系份量选在大份200 g,原本以为会系只得细细碟肉,但系上枱嘅时候都见到其实肉类嘅份量都非常足够。汤底方面就拣咗餐厅推介嘅石头锅,同埋香菇奶白锅,呢两个锅底喺普通火锅店系唔常见嘅,所以都试吓呢

汤底方面就拣咗餐厅推介嘅石头锅,同埋香菇奶白锅,呢两个锅底喺普通火锅店系唔常见嘅,所以都试吓呢啲特别嘅锅底。食过之后都觉得锅底非常特别,而且同肉类同蔬菜都非常之夹,建议大家都可以试吓。

其实食肉类同埋蔬菜已经食到非常之饱,但系套餐都附送甜品。当日就拣咗雪糕同埋黑糖奶酪,原本以为火锅店嘅甜品卖相都只系会普通,但系上枱嘅时候见到佢都有放少少有心思嘅装饰,食落去令人哋透心凉,食完火锅黎番个甜品真系最完美嘅结束。