2022-01-08 1963 浏览
是咁的,上网见好多人都推荐呢间餐厅既放题,咁见佢贵plan会多咗海胆,拖罗、同三文鱼子任食😍 咁同男朋友又钟意食日本野就去咗试❤️❤️ 价钱就贵少少 $599再加一原本其实我地book咗7/1 夜晚去食既,咁但系因为政府取消咗晚上既堂食所以餐厅就帮我地改咗期去今日食。咁好多原本book咗夜晚枱既客人,佢地都有再帮客人安排番。咁我觉得呢一点系做得几好😳 如果唔系唔知等到几时先食到🥲事关呢间嘢都讲紧要早一个月book先食到🤣咁坐低之后店员都会讲解番放题既叫法 例如每次每人最多可以叫10件寿司,两个人就最多可以叫20件如此类推。咁一开始会有番一人一客10件既寿司,其中鳗鱼同埋鲭鱼都系无得再叫既。咁鱼生都好新鲜好甜 特别系个海胆都好甜,无怪味❤️ 连男朋友平时唔钟意食海胆都觉得好食🥰 相比之下三文鱼就反而无咁出众 咁食完第一round 佢比你既寿司之后呢,我地主要都系encore 海胆,三文鱼子同拖罗。咁见到即使你order 拖罗都好啦,其实都会有部位上少少既分别。例如有几旧会特别肥有几旧冇咁肥咁样,肥啲𠮶几旧系真系会有入口即溶嘅感觉,比较瘦嘅味道都好够浓油脂都好丰富只系少咗入口即溶嘅感觉!男朋友

一人一客

咁食完第一round 佢比你既寿司之后呢,我地主要都系encore 海胆,三文鱼子同拖罗。咁见到即使你order 拖罗都好啦,其实都会有部位上少少既分别。例如有几旧会特别肥有几旧冇咁肥咁样,肥啲𠮶几旧系真系会有入口即溶嘅感觉,比较瘦嘅味道都好够浓油脂都好丰富只系少咗入口即溶嘅感觉!男朋友平时超钟意食拖罗,今次开心到爆🤣 食死佢差啲!🤫 三文鱼子一啲都唔腥 平时食唔惯出面个啲有怪味既海胆同有腥味既三文鱼子 既朋友我觉得可以一试😌 而且海胆嘅质感好实净!

除咗寿司,不得不讲个茶碗蒸个蛋真系整得好滑!而且面豉汤都几好饮,食拖罗食到好油腻嘅时候个面豉汤真系可以帮你解一解油腻既感觉❤️ 而其他炸物普遍都系正常发挥冇话特别出众 但比较特别嘅系个蟹肉忌廉薯饼!个蟹味都算食得出 同埋即使有忌廉都唔系太顶肚 可以一试!不过比较大件如果食唔到好多嘢嘅可以大家叫一个嚟share😌😌

题外话唔知系咪之前有Ching 写食评话旧寿司饭好大件,今日去食反而旧饭我觉得比较细旧😂 唔知系粒带子太大定饭太细🤣 反正比大家比较下😌 但好老实讲,师傅今日唔知系咪落太多寿司醋🌚 旧饭偏酸同好黏身🙈

甜品无乜特别,正正常常😌 太饱所以无叫到个朱古力蛋糕(其实都系细细旧,但我本人对于朱古力蛋糕冇乜好感所以冇叫到)原本应该系芝士蛋糕嚟

咁讲番环境,间舖系真系几难揾既😂 系中环Donki 附近啲细巷仔入面 门口出面就系大排档🤫 超搞笑 完全个环境系好相反😂 但间舖其实又好干净好宁静既😬 餐厅既堂食位子比较少 无记错都系得 3张4人枱 2个卡位 再加3个师傅枱既位 但坐得都唔算逼 可接受既

最后总结:其实食物质素系几高,至少食寿司其实唔会点中伏 而且鱼生都新鲜 。好过出面你食𠮶啲普通放题都收你两三百蚊一个人,但仲系比紧雪左唔知几耐嘅鱼生你(食咩刺身寿司都无味,吞拿鱼仲系比紧红砖你食)咁我觉得食呢个质素嘅寿司刺身收呢个价又好似好合理😂 至少我本人食完比呢个价我条气都顺

非打手,纯粹真系食完觉得唔错😂 不喜勿插 🥲
2022-01-08
一人一客