2019-09-30
一条街有两间,互相推让booking。地点唔就脚。朋友揾。入到里面,装修风格还好,中式。空气弥漫住麻辣香味,仲见到咁多好评,好期待。由于座位偏迫,枱与枱之间好近,而隔离枱讲啲野又唔系好啱听(大陆野地方,你懂的)所以我问带位个男仔可唔可以转枱,佢好有诚意咁睇过booking纸,跟住话转唔到,点知成晚见到佢无再入过枱,小XX。净睇menu系几新奇,因有大量内脏,有部分未食过。叫左中辣同药膳清汤鸳鸯锅。试味时连中辣都不觉得麻/辣,但声称会越食越辣。闻人地汤底好似几香,但入口平平,同expect嘅辣度有出入。叫到成枱野,阿姐宁愿再推架车仔黎放食物,都唔转张四人枱,等大家坐得松动少少。坚计较。成晚最好食系鹅肠,够长够肥。其他如鸭血、柏叶无乜特别。圣子皇系阿姐强烈推介,但系食落既唔肥美,又无鲜味!食过好嘢就知呢只货唔掂,仲要$58只!贵!你咁都推,纯粹想去货?本地手切牛个样几靓,但系有啲UN兼有筋。声称「本地手切牛」呢个质素唔掂,失望埋单$1100两个人,唔系叫左好多野,但唔计过都唔知原来咁贵,$500一个人响呢度做左啲咩?综观整体,以麻辣火锅黎讲,我会去返X底捞(以价钱、地点、服务都完胜)。
地点唔就脚。朋友揾。
入到里面,装修风格还好,中式。
空气弥漫住麻辣香味,仲见到咁多好评,好期待。
所以我问带位个男仔可唔可以转枱,
净睇menu系几新奇,因有大量内脏,有部分未食过。
叫左中辣同药膳清汤鸳鸯锅。
成晚最好食系鹅肠,够长够肥。其他如鸭血、柏叶无乜特别。