一行十几人食lunch,分开两枱各六个,其中一个餐有菇,食落口发现系酸既,揾女同事反应,佢话话唔到事,睇住佢叫完个貌似系经理既男人处理,男人喺水吧黑面之后完全唔理我地,过左五分钟再叫人请佢先出黎,讲完话个菜入面既菇酸左,佢话叫我地转餐,但已经13:40,我话食唔切cancel算,佢黑面答:唔得,一系你叫第个餐外卖。我话唔要喇其他唔啱食,佢坚持话叫我一定要叫返,如果唔系4-6人送既菜要收返正价$1xx,咁明明我地一枱系六个人,减一个餐都系五人,都合你送野既要求,同埋系你食物有问题,佢就话唔食都一定要照收你$42低消,或者收返你野饮钱然后你同行既人无左原本有既九折,大佬成件事都唔合理,全程个男人态度都好差,完全系百般刁难,无啦啦就俾佢屈左$42,然后走左之后发现我地另外𠮶枱既单无啦啦仲收多左加一同埋无左折扣,乱咁黎。虽然其他人话佢食物品道都不过不失失,但咁既经历,呢间店真系不可一不可再,请都唔再食
2022-09-29