2024-12-06 562 浏览
同阿头响深水埗做完嘢,佢话有一间茶餐厅好有特色,带咗我嚟杰星第一个睇到嘅特色,系装修几特别,我睇到一个牌写住食来运转,希望食咗好运不停响我身上转啦🤣第二个特色,自助加水加茶见得多,但系茶餐厅有自助生果,系第一次见,今日食晒三款龙眼、哈密瓜、同埋橙阿头二话不说,叫咗杂扒蛋盖饭,上碟时发现,鸡牛猪三块扒都已经切好,上碟个丰富感好鬼正呀!我每样都试一小块,腌得入味,肉质好,加埋蒜蓉汁够浓够香,色香味齐晒啦!既然个牌写人生在世,先吃为敬,就试冬日限定羊腩饭啦!上碟热辣辣,食落暖笠笠,入味得嚟啲羊腩有咬口唔系腍哂,唔会难𡁻或“鞋”口,十分惹味,正呀!饮特饮都只系加$12一杯,我哋分别点咗鸳鸯红豆冰,同埋红豆凉粉冰,个人觉得红豆配鸳鸯,比起传统落嚟嘅红豆冰更胜一筹,而红豆同凉粉一淋一硬嘅口感亦都好特别!午餐食得有少少压力,因为真系好多人入嚟啊!咁有特色兼好味嘅茶餐厅,咁都系好值得嘅,多谢阿头带我嚟!食来运转在杰星午饭一顿叻靓醒先吃为敬冇得顶人生在世有温情

食来运转在杰星
午饭一顿叻靓醒