2008-10-03 24 浏览
** 此 食 肆 的 第 十 个 OK **30-9-2008Tue晚同男友,佢二哥二嫂姪女食完晚饭后,大家都要行行帮助消化,行行吓行到o黎呢o度,男友姪女醒目地揾到间甜品屋,于是我o地放弃食满记(其实我觉得满记差o左,都唔系好想食满记)o黎到,我o地叫o左芒果布甸,白雪公主,唔知咩百宝同芒果河.芒果布甸系男友姪女o既,佢自己食唔晒,男友二哥佢o地都有帮手食.芒果河粉到o黎,女侍应醒目地攞o左5套食具o黎,河粉如我男友所料,用蒟蒻做,有啲椰汁,烟烟韧韧,芒果又系鲜芒果肉,呢个好味.食o左呢个就食白雪公主,原本有山竹,但呢个时间冇,改以海底椰代替,重有洋薏米,椰果,呢个都系有椰汁,但唔浓,海底椰硬o左啲,洋薏米亦系烟烟韧韧.而知咩百宝,啲料同白雪公主差唔多,我冇试到.可能食o左芒果河粉先,然后食o个两样就比下去.不过我嫌甜品又唔热又唔冻,咁样就唔好味.卫生:有啲小昆虫飞o黎飞去,甚至飞落甜品o度,我谂佢o地要注意呢点.埋单$102.00
** 此 食 肆 的 第 十 个 OK **

而知咩百宝,啲料同白雪公主差唔多,我冇试到.

卫生:

埋单$102.00
$20 (其他)
  • 芒果河粉