2016-11-01 595 浏览
以前在炮台山番工一个星期总有一日会食红磡冰室嘅常餐!是日中午来红磡揾朋友食lunch,决定黎试试红磡分店又如何。黎红磡冰室食常餐,通常会叫生滚牛肉鲜茄汤螺丝粉餐或者系瑞士鸡翼捞公仔面,今日我就叫左前者。先黎牛油多士配嫩滑炒蛋,滑蛋仍然嫩滑,唔会少到太散,味道亦岩岩好唔好过淡或咸,所以我都唔洗再加盐。为求健康,其实牛油多士我系走咗牛油嘅,但多士都冇烘到变更。而我最爱嘅食法就系放啲滑蛋落多士上面食,呢个组合真系好正!另外值得加许嘅系,呢间分店上野食都算快,我多士食到一半呢个生滚牛肉鲜茄汤螺丝粉就上到黎喇。鲜茄汤浓稠但冇过酸,牛肉嫩滑一啲都唔鞋,同我之前食嘅一样。餐饮叫左热啡,呢杯热啡就中规中矩喇,胜在提晨 哈。

餐饮叫左热啡,呢杯热啡就中规中矩喇,胜在提晨 哈。
2016-10-21
  • 生滚牛肉鲜茄汤螺丝粉