2015-11-20
一有时间就会揸车过粉岭食群记猪手米,真系好好味,食极都唔厌!今日特登十一点半就黎到,唔使等位,不过都差唔多坐满,因为如果到左lunch Time就会好多人,呢度系唔会派飞仔等位,系自己企入去等位,所以一多人就会食得好大压力,要食到好快,要快啲让个位俾人咁。同埋系冇冷气嘅,热天食系会食到流晒汗!不过真系太好味,流晒汗咁食都值得嘅!啲粉面系有分大细嘅,我地叫咗2个大猪手米,牛肉炸卷同埋细净牛肉圆。猪手米个汤系青到不得了,好青香!好好饮!唔知系咪用啲猪手煲成,但系一啲都唔肥完全冇油腻嘅感觉。啲猪手好爽好香!猪皮好脆口好爽,食细碗嘅话真系唔够喉呀!而最重要系个辣椒油,简直系神来之笔,我本身唔系非常之食得辣,佢个辣椒油唔系好辣,系小辣再加蒜蓉香,加落去米粉同猪手度真系好夹好好食!正到我次次都可以成碟辣椒油食晒呀!肉丸都好好味,细细粒,非常弹牙!而炸卷我就觉得冇乜特别,不过系好新鲜即炸嘅,所以外面的腐皮系超脆,而入面的牛肉感觉好粗,点醋食,都几好味。呢个成日都好快卖晒,应该系有限量供应。最后加支支装忌廉,就Perfect 喇!
肉丸都好好味,细细粒,非常弹牙!
最后加支支装忌廉,就Perfect 喇!