2024-09-29
1999 浏览
今日突然好想放工去食放题,临时临急约唔到朋友,唯有自己一人去食,每次我都必定拣呢间「殿 大喜屋」,皆因呢度食物种类繁多,而且地方大兼座位多,必定容易揾到位。最重要系我嘅玻璃肚从未试过出事,真系食得开心又放心。呢度落单数QR code,确系超方便,而且上菜非常有效率。每次我首先必定要点系刺身拼盘,今日拣咗三文鱼、拖罗、油甘鱼、池鱼王、海赤虾、北海道带子、赤贝、松叶蟹脚。全部刺身都好大件兼且够晒新鲜肥美,当中我特别喜欢食松叶蟹脚,因为够晒鲜甜。另外叫咗碟章红鱼薄切都好新鲜。每次都会记得去排队攞手卷,手卷系师傅即场制作,有北海道海胆手卷和拖罗蓉紫菜卷,紫菜好鬼脆口。熟食方面就叫咗避风塘炒蟹🦀、花雕醉鲍鱼、鲍鱼捞饭、清酒煮蚬、鹅肝厚多士、西京比目鱼和蒲烧鳗鱼。每款都很惹味,食到停唔到口。大堂自助区分别有热食区,当中有叉烧和烧腩仔,见到啲烧味都好靓,忍唔住夹咗两旧试试。另外更有麻辣小龙虾🦞、炸饺子🥟,韩式炸鸡、蚝油生菜鲍片等等。饮品方面亦都很丰富,有红酒🍷、白酒、梅酒、热清酒🍶和啤酒🍺,各适其适,任君选择。另外雪柜内更有大量不同款式的饮品🧃供应。生果区更加夸张,除咗有例牌见嘅西瓜🍉,蜜瓜🍈、火龙
生果区更加夸张,除咗有例牌见嘅西瓜🍉,蜜瓜🍈、火龙果之后,还有最瞩目嘅金枕头榴梿蓉任食。
甜品区方面,谂得到嘅甜品佢都应有尽有,而且当中更有大量嘅名牌Häagen-Dazs雪糕、Movenpick雪糕、Dryers雪条、Milk Top雪糕、同埋韩国雪条。