餐厅: 老爹茶居
资讯:

2024-01-24 962 浏览
好耐冇食到咁投入肚嘅晚餐,但今晚唔同,因为我揾到咗一间可以令人打个饱嗝嘅餐厅。入到去就点咗红汤一白汤,对比一下,白汤味道鲜哂,红汤又够茄味浓郁,饮落去真系暖笠笠,惹味到不得了。餐包软绵绵, 配埋热辣辣嘅汤,真系够晒心。男朋友嗌嘅是肉眼牛扒,佢话满意到不得了,牛扒啖啖肉,火候拿捏得宜,入口即溶,平平无奇嘅意粉配上浓郁肉汁,都变出位。我就决定冒险啲,嗌咗个叻沙牛根腩。牛腩腍腍哂,牛软骨都滑溜溜,仲要个汤底甜中带微辣,食得出师傅醒胃手艺。依家讲到最抵赞嘅部分,我哋嗌咗个芝士蛋糕,打包带返屋企食,天啊,真系顶级享受,芝士浓郁得嚟又唔会过于腻口,丝滑得黎有啲微微脆底,食完仲留有阵阵奶香。食完晚餐,两杯特饮嚟清口,珍珠奶茶啲珍珠Q弹,蜂蜜绿茶清新解腻。可以讲,今晚有幸遇上一间咁好味嘅餐厅,真系畀晒面🤤💯转头一定再黎,打算食埋佢哋嘅虾球意粉同埋猪扒饭,直头系饮食界嘅发现呀!🤩🍽️👍