2011-03-24 40 浏览
是晚屋企人有节目,只有自己一个人吃晚饭,旺角都食到唔知食咩好,就行左去何文田个边睇下食乜好。经过呢间饺子馆,心谂食得清清地都唔错,所以就入左去啦。大概晚上七时多八时,店内有三四台客人,唔算好热闹。只有自己一个人,所以柄埋坐低自成一角算啦。呢间饺子馆非常多选择,真系好似一间上海菜馆咁,见佢好多食物都有,不过我自己一个人就叫左碗粉就算了。从多款饺子中选择左白菜马蹄猪肉水饺,想叫蕃薯粉佢话无哂,叫我要蕃薯米线,心谂都差唔多就是旦啦,等左一阵就有得食啦。份量都可以,唔算太细碗的,一碗有五粒水饺。唔知点解我饮个汤底已经饮到D马蹄既味道,感觉几清的。水饺唔算好厚皮,不过感觉材料份量唔太多呢,好似好少咁~ 有马蹄粒食落感觉爽口,不过基本上菜同肉既份量都唔太多,所以整个水饺味道都唔太突出... 无咩特别。蕃薯米线几幼滑,咬落几烟韧弹牙,都几钟意的,耐何水饺真系一般左少少。味道清清地,不过食完都够饱肚的~ 水饺未见突出,不过眼见好似好多野食都几吸引咁,或者可以再黎试下挂.....。
白菜马蹄猪肉水饺蕃薯米