2024-04-06
今日朋友带我嚟到粉岭呢间泰国餐厅 满屋定食 估唔到有惊喜🤩 入去坐低睇睇餐牌 除咗泰国菜之外 仲有好多唔同国家嘅菜式 超多选择 谂咗都一段时间终于拣好食咩🤣谂好就用QR code落单 好方便~ 先嚟两杯跟餐饮品 草莓番石榴乳酸梳打首先见到饮品类有番石榴已经好想试🤩 杯饮品一嚟到颜色好靓 本身仲以为会好酸 士多啤梨同埋番石榴又好夹 加埋乳酸梳打 饮落酸酸甜甜好开胃😋 冻青柠梳打食泰国嘢必饮嘅青柠梳打 饮落好清新 好适合依家已经开始热嘅天气😇 汁烧澳洲Prime Grade安格斯牛小排饭 $106呢个真系大推👍🏻 净系一上枱嘅时候见到啲牛已经心心眼😍 油脂分布平均 食落有牛味 烧得啱啱好 完全唔会柴 再加埋佢独有嘅烧汁 真系好夹好好味😋 重点系有好多块 同埋食食吓发现中间原来收埋咗一只温泉蛋🫢 捞埋一齐食真系冇得弹👍🏻 套餐仲可以选配小食 咁就拣左冬荫功汤 酸酸辣辣单骨鸡翼 系香茅味 炸得酥脆甘香 好滋味日式炸带子 炸得香脆唔油腻 冬荫功海鲜蚬金边粉 $100金边粉配冬阴功汤底已经觉得好出色 一上枱劲香 即刻饮咗两啖汤 好好味😋 海鲜方面有青口、鲜虾、仲有好多只蚬 全部都啖啖肉 特别一提
谂好就用QR code落单 好方便~
先嚟两杯跟餐饮品
冬荫功汤 酸酸辣辣
单骨鸡翼 系香茅味 炸得酥脆甘香 好滋味
日式炸带子 炸得香脆唔油腻
冬荫功海鲜蚬金边粉 $100
金边粉配冬阴功汤底已经觉得好出色 一上枱劲香 即刻饮咗两啖汤 好好味😋 海鲜方面有青口、鲜虾、仲有好多只蚬 全部都啖啖肉 特别一提 鲜虾爽口弹牙 好出色👍🏻
呢个餐加配嘅小食 就拣咗
蟹籽沙律 青瓜蟹棒蟹籽沙律 好清新
泰国炸虾饼 满满虾肉 炸得弹牙唔油腻
牛乳炸脆奶 甜甜嘅牛奶好食😋
整体嚟讲 呢间 满屋定食 环境舒适 店员服务态度好 食物质素不错 估唔到粉岭都有咁高质嘅牛 一定会再嚟食😇