2017-11-16 906 浏览
因为近排系网上见到好多Media宣传呢间海绵宝宝素食点心舖,作为海绵宝宝Fans嘅我又点可能唔嚟先得嫁!首先嚟到见到由入门口到行到左面嘅路途都系满满嘅海绵宝宝装饰、挂画等等,呢样嘢对住Fans嚟讲绝对加分,餐厅都比想像中大好多,唔知系咪星期三嘅关系,只有好少客人。点心价钱都唔算贵,两个人食总共叫左三个点心一个饭同人参乌龙茶。第一个嚟到嘅系黑松露鲜菌烩饭,佢英文都系写Risotto,嚟到点知系炒饭🤔 不过菜到嘅时候佢都有好大阵黑松露味道散发出嚟,系几道菜嚟讲呢个都算不俗。海绵宝宝系列嘅点心嚟啦!外表嚟讲都唔错,味道嘅话佢真系有流沙,都几好食。海绵宝宝马拉榚嘅卖相系咁多点心入面我最钟意!不过由于影左太耐相先食,想食个阵已经涷左,隔离嘅职员好主动问我哋有冇需要加热,有呢个加热服务的确系加左分,但系食落口感都系好一般另外,仲有2个无出镜嘅野狼虾春卷,味道好普通,入面系有啲杂菌类似嘅食物。再叫左人参乌龙茶饮,但就唔太饮到人参味道。总结嚟讲,嚟呢度食都系食佢食物嘅外貌,味道嘅话就实在太一般啦

2017-11-15