2018-12-24
点解我话食海鲜必选?因为呢度真系差唔多每枱都会叫海鲜, 真系几抵㗎,两个人唔使七百蚊就食到咁高质嘅海鲜。有蟹有蚝有鲍鱼有大虾, 仲有帆立贝, 咁多种类嘅海鲜都咁抵食 ,而且每样都好鲜味,所以一定要试。我哋咗仲有清酒煮帆立贝同埋牛油煮饭立贝 ,两种煮法都几特别 ,我最欣赏嘅就系佢煮得唔会过熟,令到佢食落口感好好。个蟹脚都唔错 ,估唔到咁样烧法,都可以食到蟹嘅鲜味, 而且肉质爽口。只大虾真系好大只, 烧完之后弹牙爽口, 旁边都有啲汁畀我哋点嚟食, 可以按个人喜好选择点唔点汁,真系几好㗎。我哋仲食咗蚝同鲍鱼,个蚝都几新鲜,鲍鱼都好有咬口 ,平时食𠮶啲鲍鱼系冇乜味,但系呢个就可以食到少许鲍鱼味,再点埋少少嘅柚子胡椒酱就真系一流。由于我哋知道我哋将会食 烧海鲜,所以谂住食少少开胃小菜式,而我哋叫咗个黑松露沙律,佢上面有牛油果同埋比目鱼, 个比目鱼烧得几好, 一食落口啲肉就即刻喺个口里面溶化,几特别。好钟意食过牛舌 ,牛舌好适合 一口食晒落去 ,而且口感都唔错 ,蒜片都好香口。最后个雪杷好有柚子味 ,好开胃。
最后个雪杷好有柚子味 ,好开胃。