2022-09-29
一晚食咗刀贝、鲍鱼、沙白、白贝、虎皮螺、小黄蛏、九节虾、青口、濑尿虾、生蚝、大闸蟹,真系好满足!朋友一早订定位,谂住同我放纵一晚。 拣咗最贵嘅「上忍之卷」,除咗可以出去任夹海鲜,仲有生蚝同埋日本和牛任叫。谂住食海鲜,揾啲清啲嘅汤底。清酒煮蚬汤同传统鲣鱼清汤,两款汤底都同海鲜非常之夹,特别系清酒煮蚬汤,淡淡酒香又落咗超多蚬带出鲜味,就咁饮已经好好饮。火锅之后饮,汇集所有海鲜嘅精华更加系鲜味无穷,一定要饮呀☺️!生蚝系法国生蚝,大只、厚肉、爽脆,食完之后有余香,正!🇯🇵日本产和牛油脂丰富、粉嫩、极大片,渌几秒就食得,嫩滑呀!见到隔嚟几枱食客喺度拆紧大闸蟹,原来餐厅有做大闸蟹放题,有啲客人直头连汤底都唔要,全晚净系食蟹,搞到我哋都好想食添🤪。 单点咗两只试吓,今年初尝大闸蟹啊!唔算系大只,不过都多膏,甘香美味。✨食完记得自己出去冲返杯热辣辣嘅蜂蜜姜茶。跟住系重点环节,就系出去夹海鲜,今日除咗虾,全部都系劲新鲜!先用冰整晕啲海鲜先,夹𠮶时啲海鲜有挣扎,都有啲惊。 唔理喇,越挣扎证明越新鲜。每款海鲜都有试,濑尿虾一般餐厅好少有,夹多啲;有一款叫虎皮螺,孤陋寡闻,第一次见,以为系狮蚶,入面有啲似北寄
生蚝系法国生蚝,大只、厚肉、爽脆,食完之后有余香,正!
✨食完记得自己出去冲返杯热辣辣嘅蜂蜜姜茶。
每款海鲜都有试,濑尿虾一般餐厅好少有,夹多啲;有一款叫虎皮螺,孤陋寡闻,第一次见,以为系狮蚶,入面有啲似北寄贝,不错㖞;仲有鲍鱼,甜又嫩,不容错过!
甜品有有怀旧系列嘅孖条同埋三色雪条。
店员上菜同执枱嘅速度都好快速,抵赞!