2021-06-13 89 浏览
一系好钟意食点心嘅我,今日陪朋友嚟到呢间餐厅,因为佢主打系中菜,而且点心加入左不同fusion嘅元素,好有特色。呢度嘅装修都好特别,大门口完全估唔到系一间餐厅,以为系一间买遮嘅专门店,经过一道好厚嘅烫门,就会到达用餐嘅位置,估唔到呢度夜晚都好热闹,我哋大概8:00左右到,入面已经有好多人。食点心一定要饮茶啦,我点左普洱茶,朋友则点左铁观音,每人一壶,可以满足我哋不同嘅口味。成餐饭印象最深刻有几款点心,麻辣小笼包加入左四川嘅元素,佢嘅颜色同传统嘅小笼包都唔同,好吸晴,食落去唔会好辣,系好香嘅麻辣味,感觉好特别。翠翠肠粉都好出色,肠粉滑到不得了,配合入面嘅脆脆,有双重嘅口感!和牛千层酥,食第一啖嘅时候真系要好小心,因为好热,入面一啲都唔干,牛肉味浓郁,估唔到点心都可以配合咁多种不同嘅原素。呢间餐厅服务员服务好好,会推介佢哋不同嘅点心,加水亦都加好快,值得一赞!