2018-07-14
上个星期日, 我地一班同事去左将军澳东港城贺一位同事新居入伙, 屋主非常好客, 预早两日去附近酒楼book定位。呢间酒楼晚市入座时段分为两场, 分别系6:30同埋8:30, 其实入座时间毫无弹性, 但没办法, 假日唯独得呢间酒楼未full, 对于附近酒楼黎讲, 价钱算最平!我地一行10人准时8:30入座, 谂住唔洗烦拣个「全包宴」包茶芥加一, 价钱系抵食既~点知落order时部长告知套餐中既烧鹅已经卖哂, 只可以转鸡!(鸡平过鹅一倍)但酒楼话套餐价set左, 所以冇得减。正当我地考虑紧照唔照食时, 部长即时黑面讲「食唔食?!唔食你地冇得食!」即时转身走人, 真系O哂咀...我地系冇权考虑吗?但最实惠都系呢个套餐, 无奈地要接受啦!乳猪全体:只乳猪系咪有缩骨功?份量少, 而且乳猪皮烤到㶶㶶地, 卖相完全唔吸引, 一夹起, 哗!肥油层厚过肉, 皮系脆, 但每件肥膏命厚过肉, 食左真系会血管塞!蒜蓉粉丝蒜龙虾: 龙虾开边, 食得方便, 大量蒜蓉令味道偏咸左少少, 龙虾肉肉质煤煤地, 冇鲜味, 难道是死虾所以加咁多蒜去除腥味?翡翠炒龙趸球: 成个套餐最好食呢款, 龙趸嫩滑有鲜味, 实肉, 几有
翡翠炒龙趸球: 成个套餐最好食呢款, 龙趸嫩滑有鲜味, 实肉, 几有获气
花胶螺头: 个汤带少少黏口, 几好饮
柠檬炸虾饼: 外皮很脆, 但一咬开系空心, 整体略带弹牙既, ok la
虽然呢间酒楼人流旺, 但看似唔够人手, 叫侍应加茶,扮睇唔到直行直过!成餐饭完全冇侍应协助换骨碟,
难道我地所order既套餐唔洗加一就冇哂招待?!
成餐饭简直好似比人揾左笨, 食物差, 服务差, 冇下次!