2015-08-09 649 浏览
午市时间成条东大街好多食店都现人龙,见到呢间无人排已经觉得奇怪,不过好热好肚饿,又见佢个海南鸡好似几吸引就入左去食。入到去间野唔算大,不过成个场都系坐咗10个人左右。之后店员安排我同女友坐张4人台。女友叫左碗冬荫公虾猪颈肉粉丝。汤底够味粉丝入味但猪颈肉味道淡又唔够嫩滑。我就叫左海南鸡猪脾饭。质素一般但份量略嫌细左d。其实呢度本身都无乜服务,但食到最后先经典。女友杯野一半都未饮到,个染金发ge肥男店员竟然企喺我哋面前大大声叫出面三个客坐我哋果台,果三个客入到嚟见我哋仲食紧大家都有D尴尬。女友唯有嗱嗱声饮完,但埋单时发觉门口大圆台仲有位而出面根本无其他人等!咁ge服务质素唔怪得午市繁忙时段都无乜人。间野无下次
我就叫左海南鸡猪脾饭。质素一般但份量略嫌细左d。
2015-08-09