2007-09-08
琴晚同朋友如果唔系太饿,如果唔系见个阿姐几好人,抱住不妨一试的心态,我o地都唔会踏入呢间餐厅。一入到去一个好恶o既肥女人,唔俾我地坐门口o既空,系都要我o地坐正厨房位,重要搭。d冷气又冻到死。佢(肥)不断推介我o地食个二人餐。到隔离台卡位o既客人埋单,我o既话转,佢又唔理我o地。转后,佢重不断推介我o地食个二人餐。到我o地落单,佢又写两下,就走去收银,我见到其他员工想帮佢,但佢系冲过去,唔使其他人收。成个落单过程差唔多十几分钟。唔知佢系咪见我o地系女仔,叫我地坐一边,话繁忙时间叫我o地留返d位。ok~一开始我都照做。但愈来愈不顺气,佢唔会叫d情侣(一男一女)咁样做啵,而且根本有位剩,都坐唔满。等左好耐,约二十分钟,我个朋友o既食物终于黎啦!但佢就只系俾左一碟饭我,又再等左二十分钟到,我碟小炒先到。佢重系我开始食个阵「摄」左张「留位」o既纸系度,唔知想点。o个时都重有位剩,我又唔系好信有人会特地打电话黎booklaw.食物一般~过得去啦~只系食紧个阵,见个肥女人向隔离张大o既男仔推介唔知咩餐,重成个人扒系度。同埋进食期间,不断听佢好大声咁闹其他人,以及d餐具跌落地声。好有黑店feel.奉
奉劝大家如果真系去呢间餐厅,一定唔好揾个肥女人落单。呢次系我第一次咁唔满意一间餐厅,所以先系度发言。