2022-11-09
食物⭐️⭐️⭐️:比想像中一般,火锅黎讲因为绝大部份食材都唔需要烹调,所以我会比较看重汤底,我哋嗌咗个咸酸菜胡椒猪肚鸡汤,颇为失望,只有胡椒味,完全无咸酸菜/猪肚/鸡味。其他食材正常发挥。价钱⭐️⭐️⭐️:人均$600食到超饱,虽然称唔上抵食,中环黎讲都系预料中价。环境⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️:虽然香港有唔少类似主题同类型既火锅店,港式、中国风、带点咸湿味,儿红院算系做得数一数二,唔系就咁挂个霓虹灯,除左整体装修,好多细节都感受到花左好多心机,包括menu上既创意、门口射去对面马路外墙嘅射灯、cocktail presentation, 所有餐具上都有订制logo, etc…当晚我坐咗门口向着云咸街个窗口位,环境因素令成个dining experience起码加左40分。服务⭐️⭐️⭐️⭐️:不错,员工好friendly帮我地影相打卡Overall⭐️⭐️⭐️: 环境完胜,食物质素可以做得更加,中环火锅店来讲未必系首选,但地点方便都有机会二访,但要拣过食咩先好嗌。