餐厅: 意蠔屋 (千禧閣)
资讯:

2011-02-20 25 浏览
听到呢间野有不错食评,一家人决定今晚去试吓,叫左两份SET DINNER,鸡扒长通粉,鸡扒煎得好香,好值得一试,一个杂菌烩牛脷意粉,味道好好,稍嫌份量少D,另外叫一个焗意大利海鲜意粉同焗大虾波菜意粉,不过不失,所谓大虾当然唔系「大」啦,但可接受。点解全部都系意粉呢? 话说有位女侍应落单,我地问SET DINNER可唔可以转饭,佢话今晚无饭,原本我系谂住叫焗海鲜意大利饭,我问佢系咪MENU D饭都无,佢答系,咁唯有叫大虾意粉,个女侍应拎野黎「拍」一声放喺度,唔讲系乜,D白汁野碟碟差唔多,问佢系乜佢居然唔知,餐厅环境其实好挤迫,都唔叫客人小心,就咁无啦啦「拍」一声放喺度,拎住D热饮又系无叫客人小心,如果客人倾计时手郁吓做吓动作,随时比佢渌亲,呢个女侍应基本要求都符合唔到,最精彩系食到尾时,一位男侍应拎错左碟焗意大利海鲜饭黎,我地问佢又话无饭既﹖佢话无「饭」,有意大利饭,大佬呀,𠮶位姐姐搅咩呀,我就系想食意大利饭,我知系另一种米,但我都问清楚,你应该放MENU时已经要提一提我地,今晚无「饭」,或者试吓意大利饭,呢样已经无提,到我地问清楚系咪MENU D饭都无你都答系,真系有无搅错。总括黎讲呢

总括黎讲呢度值得一试,但如果想食饭,就要问清楚有无饭,仲要有咩「饭」同无咩「饭」呀!!!
2011-02-20