2019-03-29
今日星期日啦,风和日丽,约左班旧同事食brunches 然后再入南生围踩单车同事有个住元朗yoho,楼下shopping mall开左之后,佢都食依间一次,觉得坐低食下野倾下计吾错,所以拣左食佢。今日星期日吾算好多人,好快有位坐啦,坐左一阵,就有好多人想入又吾吾想咁吾知想点?我谂系佢啲位摆得吾系咁user friendly la,同埋比较似啲外国风,吾会好似香港大部分食市咁逼逼夹夹,所以啲人入到尼见到好多空间咁,但其实原来冇位坐的佢仲有个室外设计嘅seats, 但因为个日太热了,啲人出去坐左阵热到入返尼揾位,结果冇位,唯有走啦讲返食物先同事叫左all day breakfast 份量其实都几多下,佢地食吾晒,可能佢地细食啦🤔佢啲烟肉好硬,应该系偏向煎炸方式去整,我同事咬吾开,放弃左食,我自己觉得度度做法吾同,可能从吾同角度欣赏食物同整法,几好,所以我食左,哈哈炒蛋做得吾错,系滑同香嘅,不过成碟野就系偏油,其实如果可以做到食完碟底冇净低咁多油嘅话,就吾会俾人好漏好饱嘅感觉啦。我自己叫左鲈鱼,我吾知大细系咪叫正常,我只系知我吾够饱,因为佢配菜好小,同埋你预佢好似食紧法国大餐,中间个主食咁啦
讲返食物先
我自己叫左鲈鱼,我吾知大细系咪叫正常,我只系知我吾够饱,因为佢配菜好小,同埋你预佢好似食紧法国大餐,中间个主食咁啦,当冇左头盘,汤同甜品,其实食吾饱的。
味道总括之言,吾错的,每人买单100左右,依个价钱我谂下次想食饱啲就吾会拣佢,当系食环境装潢同气氛都ok的