叫左个娃娃菜鸡米线加海带(鸡件系够,但鸡骨多过肉)海带都多米线少,汤唔重味(总括嚟讲:唔难食,普通)各位食客如果你有意想入店食,请有心理准备店员态度会导致你食欲大减同有种"贴钱买难受"嘅感觉,以下系个人经历真系间店食物几好食都唔会再想黎帮衬路过见佢门口米线相好吸引入去试下,入到去店员挂住吹水就自己揾个位坐(我坐系图内箭咀位置)枱上面都有QR code点餐就自己搞掂,点好餐后留意到佢地用木筷子就行去问下店员有无水想洗下筷子同饮下水,准备行到攞配菜位置时个男人声嘅女店员问我:你咩事?我问:请问有无水?店员:10蚊一支,你要嘅自己系QR code买,我哋无水提供嘅(态度好自豪)我无出声转身坐返埋位(要俾钱唔系问题,真系咁大个人都无试过入一间餐厅食野会俾人问咩事! 已经同自己讲无下次请我都唔会再黎食) 当我等埋个米线嘅时候(最睇唔过眼情节发生)有个上年纪嘅亚姨入店推住买𩠌车仔攞住好多野自己揾位坐好放低晒D野后,肥短发女店员吹完水慢条斯理行过去(用命令式口文)同亚姨讲:你坐第二度,一阵多人唔够位俾其他人坐(当时店内得4个食客,有一个准备走)亚姨回答:我食完好快走喇~男人声女店员对肥短发女店员讲:

我问:请问有无水?
当我等埋个米线嘅时候(最睇唔过眼情节发生)
亚姨回答:我食完好快走喇~
男人声女店员对肥短发女店员讲:算喇,佢话好快走。(肥短发女店员背住亚姨反白眼)
因为无Menu 亚姨唔识用电话落单,就问下男人声女店员有咩介绍?
男人声女店员用急口令形式问食唔食辣?叫个招牌咩都有架喇,数有咩𩠌系里面
亚姨:(应该听唔切)里面有咩话?
短发肥店员插咀讲:你食过喇,又问!
亚姨:哦! 咁我唔要辣架。

我碗米线到枱,短发肥店员急口令形式讲(用手指指)配菜系呢边匙羹系隔离。
(看图:我坐嘅位置跟本唔知佢指边加上急口令形式讲野真系无听到佢讲咩)我行出去攞完配菜,行返埋位见唔到匙羹又行返转头企系配菜望嘅时候,短发肥店员开口:揾咩?
我:匙羹
短发肥店员:岩岩咪讲左系隔离啰!
我: 我实知你隔离喺边喇(攞完我返埋位开餐)

快食完就俾钱走
2025-01-21