6天前
嘢食评论于后续,因为店员行为覆盖品尝美好嘢食!一餐饭,随咗我地被骗,都听到几位食客book左位都被骗😡😠😡😠😡😠同2位朋友一同3人于18:35左右到达餐厅,scan QR code线上攞飞,当时写住仲有3枱客人先到我地,有位会打电话通知,我地就系商场行下先•18:56收到店员电话话有位,到达餐厅后,听到有食客(3个男人)话book咗位,但因为揾餐厅揾咗好耐而迟左,但店员话因为过咗15分钟,所以取消咗booking,食客随即再解释真系餐厅太偏僻揾唔到而迟,店员就话念一念办法。随即就同我地讲,因为本身4人枱客人埋咗单,都过左用餐时间,但唔肯走,所以而家比唔到枱我地,问我地2人枱逼啲得唔得,我地最后就选择等4人枱食客走,先再用餐。系出面等咗10分钟左右,问店员仲有几耐,佢话「仲有一碟菜,应该好快得」 ,当时都冇念到,明明话食哂野,埋咗单,点解又突然会仲有碟菜🤔 不过我地就话不如我地再行阵,有枱再打比我地啦,同埋有问系咪入座先计2个钟,佢话系!•到19:29店员再次打嚟话有位,我地19:40左右被安排坐系门口嘅4人枱,并非原本话安排比我地嘅4人枱,后来朋友去攞酱汁个时见到原本张4人枱,系迟到个
到19:29店员再次打嚟话有位,我地19:40左右被安排坐系门口嘅4人枱,并非原本话安排比我地嘅4人枱,后来朋友去攞酱汁个时见到原本张4人枱,系迟到个3个男食客坐左😅😅😅 不过有枱坐唔理咁多😂
21:15左右,隔离入座左一阵嘅食客无啦啦同我地讲「唔好意思呀,因为我地10个人,又有小朋友,你地可唔可以食快啲,比另外4位都入埋嚟坐?」我地解释「我地21:40左右先够钟㖞~」食客:「唔系㖞,我地book 左2100,店员话你地系够钟,但唔肯走」之后佢地再去同店员理论,店员就走嚟同我地讲「其实你地已经够钟㗎啦」
Me: 你话入座计2个钟㖞
店员:1930打电话话有位开始计㗎
Me: 紧系唔系啦,我地问清楚你,先走去行街再等㗎,同埋行番嚟都要时间㗎
店员:咁一系我地安排入面座位比你地继续坐
Me: 唔洗啦,我地食完走啦!
呢个receiption女店员time management差之外,仲要推卸责任落去食客到,念住用呢招去令人唔会难为佢,亦都唔会觉得啲客会走去同其他食客沟通,想瞒天过海,呃完一次又一次,呃完一个又一个!!!!!几好食嘅野都被破坏了!
讲翻起汤底系叫左胡椒猪肚鸡汤&麻辣锅,鸭血同豆腐可以任加👍🏼2个汤底都好香,鸭血爽口,但系豆腐比例系鸭血嘅1/3
牛肉好嫰,企鹅丸本身为咗造型叫嘅,冇谂到都几爽口同新鲜,海鲜都唔差
不过真系比店员搞到冇哂mood…..🥲