2018-01-31
听朋友讲呢间德国餐厅几好味,有几间分店,见到元朗都有分店所以去左会一会。🤩😊去到见到系近期好流行既工业风装修~灰色既墙身配合埋黑色几何线条既灯饰,仲有可以自己调较高婑既枱,成个感觉好有格调。点左一个意粉,一份牛扒,一份薯条,仲叫左壶花茶~卡邦尼意粉上面加左巴马火腿,每条意粉都沾满左又香浓又杰身既芝士汁😍😍意粉又唔会煮到好林~好味!香葱芝士焗薯条好大盘,面层既芝士焗到有少少焦,脆脆地😋d 芝士一拉起仲可以拉到好长~加埋香葱令卖相同香味都提升不少,令到中意食薯仔既我食唔停口。美国安格斯肉眼扒大过我手掌😮好多时叫左5成熟都会煮得过熟,但呢到煮得岩岩好,d 肉仲系偏红色,好嫩滑,牛扒上面洒左盐同黑椒,可带出肉既鲜味,如果少d 筋会更好~配菜薯角好脆卜卜,翠肉瓜都有调味,配左两种蕃茄汁,一个偏甜,一个偏酸。呢到有好多款式既啤酒,例如1664, 麦啤,黑啤,水果啤等等,男女都岩饮。不过我个人就对佢d 花茶比较有兴趣,3 款都有唔同既功效,我就拣左"好舒畅", 味道好清甜,~仲有火系壸底热住,甘就唔怕饮饮下变冻,岩哂冬天饮!同埋呢到有个窝心设计,有免费叉电位,除咗个人电话都可以一齐食饱饱。估唔到呢到
估唔到呢到食物既份量都比较大份,d 薯条同薯角都食唔哂,店员就帮忙打包,仲教我点样翻煮会更好味,非常nice。下次要约埋三五知己一齐黎试埋呢到嘅德国猪手。
卡邦尼意粉
香葱芝士焗薯条