2010-10-28
未黎过呢度食越南菜,就试下啦.差不多七点到,都未系好多人,呢度装修吴错,系那种摩登的优雅,白白的吊扇,加上那维港夜景,真系吴错的.台与台之间的空间亦足够,所以都坐得吴错的.我地比安排坐在一个转角卡位,设计吴错,唔会迫得黎又坐得舒服.呢度仲有一个特别的卡位,系用红色做主色,配一个雀笼做灯,真系几有型的.我地点了番茄蟹肉肉碎汤,海鲜XO酱炒金边粉,软壳蟹纸米卷和杂菌翡翠苗.番茄蟹肉肉碎汤($58),呢个汤黎到都知吴系好对板,汤面浮了一浸橙色的油.d蟹肉都新鲜,亦有点去了皮的番茄,但系个汤就偏咸.海鲜XO酱炒金边粉($88),呢个金边粉有虾,带子,鱿鱼等,d海鲜都吴错.但个XO酱偏咸偏辣,同油腻.真系几唔healthy!软壳蟹纸米卷($78),一碟四件,薄薄的米纸内包了些牛油果片,配合那炸得脆脆的软壳蟹和一个金橘酱汁,都吴错的.杂菌翡翠苗($58),呢个个杂菌条系用蚝油炒过,放在清炒翡翠苗上面,杂菌条尚算新鲜,但系真系好油腻.呢度的食物偏咸偏油腻,都吴系几配合到现时的健康生活模式.希望max group 改善一下.真系咸到我地两个不停饮水.其实越南食品真系不是一味浓味,它是会用香料,但系吴系
呢度的食物偏咸偏油腻,都吴系几配合到现时的健康生活模式.希望max group 改善一下.真系咸到我地两个不停饮水.其实越南食品真系不是一味浓味,它是会用香料,但系吴系一味得咸.而且好多时越南食品都吴系太油腻!