食评:1) 慢煮美国封门柳.脆薯角烤杂菜(薯角转为薯蓉) $238封门柳叫了五成熟,煮得岩岩好!肉质亦非常淋,食落口夹埋佢个汁,非常juicy。因为怕热气,所以将薯角转为薯蓉,薯蓉入口好绵滑,亦是相当不错。2) 明太子忌廉汁烟肉意粉 $178意粉软度适中裹满忌廉汁,加埋一粒粒明太子,入口好creamy~完全大爱><3) Genmai Tea Latte $48叫咗杯玄米茶latte,卖相似green tea latte,起初仲以为自己落错单,但饮落口劲香玄米茶味!入口相当细滑,好饮呀^^推荐~4) Dirty $44咖啡控男友平时都钟意饮咖啡,佢表示呢杯饮落有惊喜!Dirty其实系espresso沟奶,起初入口系少少苦既espresso咖啡味,跟住慢慢渗D奶香味出黎中和返。至于温度方面,奶够冻,咖啡就系暖暖地未到热嘅温度,饮落层次相当分明。服务质素&环境:铺头design好有feel,以木调家私为主,俾人一种舒适感。当日被安排入座对窗吧枱,一边望住人来人往嘅大街进食,一边同男友闲聊,街上嘅繁喧同室内嘅慵懒有强烈对比,令人感觉更加写
食评:

2) 明太子忌廉汁烟肉意粉 $178

3) Genmai Tea Latte $48

4) Dirty $44

服务质素&环境:
铺头design好有feel,以木调家私为主,俾人一种舒适感。当日被安排入座对窗吧枱,一边望住人来人往嘅大街进食,一边同男友闲聊,街上嘅繁喧同室内嘅慵懒有强烈对比,令人感觉更加写意^^Staff亦系相当友善, good呀(\^0^/)
2023-05-31
  • 慢煮美国封门柳.脆薯角烤杂菜