2021-01-13
星期一午市专登去食个set lunch,12点45去到已经七成满,本地女侍应叫我地坐吧台,我都觉得几好,可以望住厨师整野食。等左大约5-8分钟先有个外籍女侍应帮我地落单,我地点左两个set lunch 冇加野饮,都同佢讲左不下4-5次thanks,等左大约15分钟有野食。猪扒好厚,皮煎到好脆,中间啲肉就因为比较瘦所以会硬少少,都感觉良好。手撕猪肉汉堡好食,有个好味嘅汁,加埋脆卜卜烟肉一齐食,是日亮点。薯条系粗长版,热同脆,冇野投诉。埋单叫左三次都俾人hea,企正喺部收银机前面5分钟都冇人嚟埋单(当时已走剩3-4个客,其他台都冇特别要serve),见到外籍女侍应张相喺啲牌照度出现,疑似系老板娘。当时外籍女侍应系见到我企左喺度等佢,但佢依然无视我同两个啱啱入嚟坐低嘅客吹水唔理我,到佢吹完水就行去厨房搞一大轮都唔出嚟,后来见到佢拎啲餐汤定餐饮俾𠮶两个啱啱入嚟坐低嘅客,对比返头先我地坐低等左咁耐先有人落单真系天渊之别。加埋佢啲嘴脸,唔知真系以为系我欠左佢!本来谂紧佢系咪歧视香港人,但有啲客都系本地面孔,仲相谈甚欢,我谂佢只系歧视年轻新客/唔额外加野食嘅客。呢间野真系冇下次,除非想贴钱买难受啦
呢间野真系冇下次,除非想贴钱买难受啦