2022-09-22
星期日系family day,同屋企人出左去行街顺便去左间同事推荐既川沪饭店:)同事话呢度由土瓜湾搬过黎,已经帮衬左好多年~当日大概中午12点去到,人流未算多,但再过多半个钟左右已有六七成入座!!!店主推介我哋要一客脆香青瓜作为开胃前菜~一食已经好有惊喜,爽脆既青瓜好嫩之余又多汁~加上店家特调既酱汁酸酸甜甜又有轻轻既香辣味道,的确好适合做餐前小食醒醒胃!!!当日亦有食到川沪菜常吃既鲜肉小笼包~好欣赏呢度既小笼包外层薄而不破,内藏满满既汤汁,滋味滋味:)跟住我地点左两款菜式,分别系原条糖醋鱼同家母最爱既樟茶鸭~前者炸至金黄透嫩,味道酸甜,绝对系我既心水之选!!家母向来爱食樟茶鸭,呢度嘅樟茶鸭佢非常满意~因为呢度既鸭肉熏烟得刚刚好,皮酥肉嫩,夹上蝴蝶包一齐食就更满足!!而店员推荐既羊肉抢汤面的确系妙绝~汤头香浓暖胃,面条挂汤爽弹,加上羊肉独有既羊香,我地真系食到一滴汁都无剩低!!我地仲要左一份高力豆沙作为甜品~一份四颗,松软绵密既蛋白包裹住香甜不腻既豆沙,食落一啲都唔油腻,真系好好食!!!呢度既店主同店员都好热情又有礼貌,所以入到去食野会有种亲切感,佢哋仲话平日嘅时候会有午餐同下午茶餐,价
顺便去左间同事推荐既川沪饭店:)
同事话呢度由土瓜湾搬过黎,已经帮衬左好多年~
店主推介我哋要一客脆香青瓜作为开胃前菜~
当日亦有食到川沪菜常吃既鲜肉小笼包~
跟住我地点左两款菜式,分别系原条糖醋鱼同家母最爱既樟茶鸭~
前者炸至金黄透嫩,味道酸甜,绝对系我既心水之选!!
家母向来爱食樟茶鸭,呢度嘅樟茶鸭佢非常满意~
而店员推荐既羊肉抢汤面的确系妙绝~
我地仲要左一份高力豆沙作为甜品~
呢度既店主同店员都好热情又有礼貌,所以入到去食野会有种亲切感,佢哋仲话平日嘅时候会有午餐同下午茶餐,价钱更加相宜~
而且午餐嘅小菜都系即点即炒,有机会都要嚟试下:)