2018-09-13
街外食物虽然好食,但都偏重味,食得多开始觉得味蕾有点失灵,便会想食得清啲,令自己舒服啲。今晚因为唔想煮所以嚟呢间在公司附近嘅餐厅,之前中午嚟过食过蒸𩠌午餐,觉得真系无味精,所以带老公嚟食感觉光猛咗,白色的枱及椅子,感觉好精神!是晚餐牌,全部散叫,另外仲有本Menu可选仲有套餐第一次嚟食晚餐,一坐低便会奉上热茶,唔好心急,要焗先出味,不过啲水可以再热啲!饮落有啲酸尾尾,系山楂,一定系想食客开胃啲,食多啲勒!菜胆花胶炖鸡叫个炖汤滋润下先~好清,饮落去好舒服,无味精~正!浓汤红枣杞子浸菜食菜有益,加埋补气血嘅红枣,明目嘅杞子,适合我呢啲手脚冰冷又长时间对电脑嘅人~而且浓汤其实清而不淡,好味~翠玉瓜云耳浸海虾(8只)上汤充满虾的鲜味~老公将所有汤都饮晒,原因系虾头位置𠝹开咗~等虾味出晒嚟~翠玉瓜同云耳都爽爽~而且虾脚虾头的角及须都处理掉,十分细心~大大只虾,新鲜~香菇杞子北芪银山焗鸡佢地帮锡纸改左个美丽嘅外号-银山~因为有北芪一齐焗,鸡会带点药材味,烹调时间刚好,鸡肉很嫩而底下嘅粉丝就吸晒啲精华~正呀!同埋片北芪原来系甜㗎呢度嘅调味虽然轻手,但更能尝到食物原味道,感觉更健康
感觉光猛咗,白色的枱及椅子,感觉好精神!
是晚餐牌,全部散叫,另外仲有本Menu可选
仲有套餐
饮落有啲酸尾尾,系山楂,一定系想食客开胃啲,食多啲勒!
菜胆花胶炖鸡
菜胆花胶炖鸡
叫个炖汤滋润下先~好清,饮落去好舒服,无味精~正!
浓汤红枣杞子浸娃娃菜
浓汤红枣杞子浸菜
翠玉瓜云耳浸海虾
翠玉瓜云耳浸海虾(8只)
而且虾脚虾头的角及须都处理掉,十分细心~
大大只虾,新鲜~
香菇杞子北芪银山焗鸡
香菇杞子北芪银山焗鸡
佢地帮锡纸改左个美丽嘅外号-银山~
同埋片北芪原来系甜㗎
呢度嘅调味虽然轻手,但更能尝到食物原味道,感觉更健康