2020-10-23 80 浏览
有一日我超级赶时间,系open rice 按左外卖自取,虾兵蟹将三文治,open rice 收我$62。 去到餐厅堂食一个人都冇,见有少少时间就问啲职员可唔可以坐低食,食唔晒先拎走,因为已经系第四五次返嚟呢度食,知道佢其实外卖同堂食系用同一个盒,只不过如果我食唔晒拎走佢就俾个盒盖我打包,不过𠮶度个职员好犹豫谂咗好耐,好似要问埋个经理级嘅人,话因为我系open rice 买,佢哋要回佣比open rice, 所以唔俾我坐低堂食。但其实喺舖头买嘅三文治都系同样价钱$62, 所以实质我系冇比小过一毫子,只不过佢哋赚少咗所以唔俾我坐喺𠮶度。 借问声其实我坐喺你咁大哥餐厅𠮶度食三文治之后走会消费你几多呢?惊我饮咗你杯水?定要洗多一个碟?呢间餐厅个三文治系OK嘅,但系一间完全冇人嘅餐厅,唔俾个顾客坐喺度食因为佢可能赚少咗$20。我再钟意食都唔返嚟啰?

虾兵蟹将三文治
2020-10-21
10 分钟 (外卖自取)
虾兵蟹将三文治