2023-06-06 728 浏览
乐富终于再有一间拉面舖,头先试咗。可能新开张,感觉职员仲未好熟流程。楼面见餐厅有位就放人入去,完全无顾及厨房出餐能力,等食嘅客远多过食紧面嘅客。偏偏餐厅采取先付款后送餐模式运作,又令客人无法取消订单只能继续呆等,我碗面22分落单,嚟到系46分,前后等咗24分钟。舖位本身系半开放式,面积不大。隔离就系楼梯同扶手电梯,都系人流多嘅地方。偏偏舖头不停播住日本歌,结果嘈上加嘈,唔播歌反而更好。讲返食物本身,叉烧好食,溏心蛋入味,呢两样嘢系令我加分的。但由于点餐纸或者图片显示到生芽菜1倍至4倍嘅份量。我点咗4倍,结果要攞多只碗夹开生芽菜先勉强夹到面,而且食咗一半我就已经开始饱,下次应该会只叫1倍。我个人较喜欢食幼面,因为挂汤能力比粗面强,但佢哋用嘅系粗面,好在面质唔差。我谂再迟三两个月等职员run熟啲间舖,再试其他。
乐富终于再有一间拉面舖,头先试咗。

我谂再迟三两个月等职员run熟啲间舖,再试其他。
2023-06-06