2024-06-05
第一次写食评,之前睇过review 见到啲人话食物同服务都系一般。但咁啱同朋友想食泰菜,所以就试吓。其实我就系住呢间餐厅隔离YOHO Town ,无论系晚市午市经过都系冇坐满人,有时仲要好多吉枱。今日大概1点钟去到,见lunch时间都坐唔满人,又见餐厅右手边差唔多冇人坐,两个人想坐张大小小嘅枱,再加上两个都孭住背囊,但职员安排我哋坐一张有三张凳嘅枱。但座位一睇就知系唔舒服嘅铁凳。张铁凳仲要差唔多冇靠背位,我朋友问我其实系咪可以问吓可唔可以坐隔篱嘅四人枱,我就同佢讲𠮶啲四人枱枱面全部都写咗「留座」,应该就唔得㗎啦,可能有人book咗位。我同朋友周围望过咗10分钟隔篱枱都系冇人坐,当时已经1点几,所以我朋友就好有礼貌咁问侍应其实可唔可以坐隔篱嘅四人枱,因为我哋目测餐厅嘅右手边差唔多系完全冇人。女侍应之后行埋一边问某个人,之后话唔可以,理由我就听唔到啦,大概都估到系咩,冇得坐四人枱就算啦咁。我同朋友都唔明白既然都冇人点解唔可以俾我哋转张大小小嘅枱,起码张凳会坐得舒服啲,我哋啲背囊亦都可以摆埋一边。讲吓食物质素,讲真真系好一般,嘢饮亦都好一般,价钱就过分进取。如果我比嘅价钱系包括装修、环境同服
讲吓食物质素,讲真真系好一般,嘢饮亦都好一般,价钱就过分进取。如果我比嘅价钱系包括装修、环境同服务,我觉得系可以接受,但系食物又唔好味,想换张舒服啲嘅枱又唔得,明明冇客又唔肯放啲枱出嚟,其实唔明呢间嘢有咩service. 最终$178埋单,以咁嘅服务态度同埋食物质素绝对无下次,亦唔会推荐任何人过嚟食。