今日去咗葵芳探bb同bb玩,玩完之后就去新都会tea time,朋友就拣咗系5楼既the pantry 。餐厅环境好宽敞,因为分开咗2边,座位好阔好松动,装修又好优雅,成个气氛都好舒服☺️每张凳下边都有个篮俾你放物品,十分之贴心🫶Waffle Combo $118有三款唔同口味嘅窝夫,每款有两件,可以同朋友share食,窝夫嘅吉士馅,忌廉都唔会太甜。加埋新鲜生果,甜而不腻,啱晒啲想食甜品但又怕甜嘅朋友仔🤓Cast Iron French Toast $65法式多士好新鲜!外皮煎得香香脆脆,内里好软滑,加埋啲拖肥碎碎,配埋一定唔会输嘅云呢拿味雪糕。我自己都KO咗成碟,真系好好食🤤Salmon Risotto Bowl $168成个意大利饭用咗面豉去煮,比较偏日式嘅做法。味道特别得来,加埋日式温泉蛋,捞埋晒成个饭好好味好夹👍🏻饭既texture唔会太硬,亦都唔会太腍,几有咬口。三文鱼好新鲜,煎到外脆内滑,保留返佢原汁原味🤩Calamari Squid Ink Pasta $142墨鱼圈又大又新鲜,仲要切到好厚但又唔会煮过龙。Pasta煮到岩岩好,够晒al dante 仲好挂汁!Chocola

Waffle Combo $118

Cast Iron French Toast $65

Salmon Risotto Bowl $168

Calamari Squid Ink Pasta $142

Chocolate & Strawberry Milkshake +$25/each
Tea set 可以加钱upgrade做Milkshake。朱古力奶昔入边充满着朱古力碎,唔会太甜,又有咬口。

士多啤梨奶昔入面有士多啤梨酱挂杯,充满着浓浓嘅士多啤梨味,唔会假到似药水🫰

服务方面真系要俾足100分❗️
经理知道我哋同行有BB ,即刻安排咗BB凳
好细心咁安装之后仲教我哋点样用🥹
另外落单个阵,staff见到我哋有BB就特登remark左个饭煮腍啲+生蛋分开上,咁就可以方便BB食😍

今时今日咁嘅服务态度加观察力,简直攞满分💯!十分推荐俾有bb既朋友 呢间绝对系baby friendly餐厅!🥰

好味度:8.5/10
回头度:8.5/10

🎡餐厅资料
餐厅名称:The Pantry Cafe
餐厅地址:葵芳兴芳路223号新都会广场5楼531-540号舖
营业时间:星期一至五 11:30-22:00 星期六至日 10:00-22:00