2024-08-07 91 浏览
House of Joy Oyster Bar and Restaurant 系我同同事想食好耐但仲未食过嘅一间餐厅,𠮶日我哋就约好放工后一齐嚟呢度食晚餐。食物嘅味道非常高级,餐厅嘅环境亦都好有水准,令我哋享受到一个美好嘅晚餐。烤焗西班牙伊比利亚羊扒配自家制羊肉肠,红菜头蓉,罗勒莎莎 $338摆盘方面非常有心思,卖相好精致,羊扒肉质松软,口感极佳。自家制羊肉肠亦都系亮点之一,食落去有嚼劲,又容易咀嚼,系一道满分嘅菜色。美国顶级牛腹肉12安士 $378唔需要调味都已经好好食,因为牛肉味好强烈,肉质富有弹性,口感好嫩滑,真系好好食。烤原只西班牙墨鱼配墨鱼汁意大利饭,法式烩蕃茄蓉 $428原只墨鱼十分大只,而且肉质鲜嫩,非常入味。意大利饭配上法式烩蕃茄蓉,酸酸甜甜嘅味道,口感极佳。香煎法国鹅肝配法国甜包,蜜糖黑醋烤无花果 $188鹅肝入口即溶,充满咗蜜糖黑醋嘅香味,个香味将鹅肝嘅味道提升到另一个层次,系一种高级嘅享受。

美国顶级牛腹肉12安士 $378
烤原只西班牙墨鱼配墨鱼汁意大利饭,法式烩蕃茄蓉 $428