2015-03-12 1062 浏览
 今日同肥猪黎试下呢间开左无耐ge Urban Café Commune. 上几次黎到都见到大排长龙, 今日专登早小小黎等位, 6点几黎到都有十几人排紧, 不过我地等左15分钟就有位了. Café门口放左几款好吸引ge蛋糕, 所以我地叫左一份set (烧鸡配薯条) + 1件Bloody Berry 同一杯芒果圣冰. 烧鸡配薯条set有跟餐汤同蜜桃茶,餐汤ge味道有d特别,好似系虾忌廉汤, 唔太好饮,饮左小小就无饮了, 而烧鸡配薯条就唔错, 有足半只香草烧鸡, 鸡肉都几嫩, 薯条都好好味, 但略嫌太小薯条, 有d唔够候 呢间café ge 老板都几有心思, 将d食物名改得好特别.好似呢杯芒果圣冰, 原来系芒果汁+冰+有气矿泉水. 味道普通, 芒果汁太小, 跟餐ge蜜桃茶更胜一筹, 蜜桃味浓. 最后就系甜品ge时候! 呢款bloody berry 样子十分讨好, 蛋糕上面插上一支针筒, 里面有红莓汁, 食之前将针筒ge红莓汁打入蛋糕里面, d红莓汁慢慢o系入面渗番出黎, 所以叫Bloody Berry! 创意无限但味道普通, 蛋糕入面得一层层cream,无夹任何berry, d红莓汁又唔够

最后就系甜品ge时候! 呢款bloody berry 样子十分讨好, 蛋糕上面插上一支针筒, 里面有红莓汁, 食之前将针筒ge红莓汁打入蛋糕里面, d红莓汁慢慢o系入面渗番出黎, 所以叫Bloody Berry! 创意无限但味道普通, 蛋糕入面得一层层cream,无夹任何berry, d红莓汁又唔够, 所以得好小部份有红莓味
有d失望不过针筒果part系几好玩ge.

总括黎讲推介呢度ge set, 仲有几款都想试, 呢度坐得几舒服, 几岩倾计.
Bloody Berry
桃茶