2023-07-28
之前去将军澳果头食嘢发现果头好多餐厅都好吸引好想试,今次去呢间——🌟Katachi Bar🌟佢餐厅个感觉好似酒吧,仲有电视可以睇波🤩但其实系食日式菜,居酒屋料理🏮所以我哋都点咗啤酒仲有佐酒食物,一路食一路𩠌酒,但估唔到呢间嘅食物味道非常令我惊喜,我哋点咗以下呢几样😋._.🥗|明太子沙律|🥗虽然唔大份,但浓味嘅明太子味道配清清地嘅沙律菜,好夹好好食·🦐|白海老仔|🦐呢个炸完出黎好脆好香口,好似食紧虾片嘅口感,但有白虾嘅解香味,佐酒一流·👅|牛舌芯|👅牛舌芯烧得好够味,肉质腍身·🐥|鸡皮串|🐥鸡皮相对大块,烧到好香脆,咬落真系卜卜脆嘅声·🐥|月见免治鸡肉棒|🐥鸡肉棒有好多种口味可以拣,点上蛋黄好香,鸡肉解嫩腍身·🐥|炸芝麻鸡翼|🐥呢个好食到不得了,佢个炸法系外皮香脆,而里面嘅肉质嫩滑多汁,好好食👍🏻👍🏻·🐟|烧银雪鱼棒|🐟呢个作为佐酒小食又系令我好惊艳,烧到系每块都好爽脆嘅口感,然后好香嘅银雪鱼味,简直系好食到停唔到口💕·🤍|牛油冬菇焗新鲜带子|🤍带子用牛油烧香,仲有啲菇味,好香浓·🐦|法式鹅肝多士|🐦鹅肝厚身大块,劲香浓,配埋多士食你咁腻,又系出色之作💕._.
._.
🥗|明太子沙律|🥗
虽然唔大份,但浓味嘅明太子味道配清清地嘅沙律菜,好夹好好食
🦐|白海老仔|🦐
👅|牛舌芯|👅
牛舌芯烧得好够味,肉质腍身
🐥|鸡皮串|🐥
鸡皮相对大块,烧到好香脆,咬落真系卜卜脆嘅声
🐥|月见免治鸡肉棒|🐥
鸡肉棒有好多种口味可以拣,点上蛋黄好香,鸡肉解嫩腍身
🐥|炸芝麻鸡翼|🐥
🐟|烧银雪鱼棒|🐟
🤍|牛油冬菇焗新鲜带子|🤍
带子用牛油烧香,仲有啲菇味,好香浓
🐦|法式鹅肝多士|🐦
鹅肝厚身大块,劲香浓,配埋多士食你咁腻,又系出色之作💕
._.