2005-07-17 5 浏览
见到近日咁多好食评,当然要黎试一试佢既真工夫啦。先讲食物,因为只得两个人,净系叫左串烧鸡施萨沙律,什箘意大利饭同白酒青口墨汁意粉。个沙律正正常常,只嫌佢多左少少酱汁,唔够清爽。而意大利饭则如之前咁多位食家所讲,够creamy 又好味,只可惜饭略嫌过熟,因为我钟意食正宗少少,d饭硬身少少既。而墨汁意粉个汁好似个汤,好似食紧汤意咁,不过又真系几好食,而且d青口都几新鲜。最后叫左个tiramisu做甜品,唔知佢系咪home made,但水准不俗。咪睇佢地个碟仔细细咁,其实portion唔少架,两个人食到尽都剩野,一大班人黎食就更加抵玩。价钱又唔算贵,埋单都系$283,都几合理啦。但系有几样野就真系要作出改善喇。唔知系我唔好彩定咩,我台上既碟,只有一只系完整无缺,其他成八九只都系崩既,唔似之前既食家所讲有改善,希望佢地会正视呢个小但又几令食客唔开心既问题。第二样野就真系几令我失望,佢地上菜既次序同速度真系有问题,我今晚上菜既次序系>意大利饭>>墨汁意粉>>面包>>沙律,我同佢讲话次序有问题,个哥哥仔只系唔好意思左一声,又无话帮你收返d 粉

但系有几样野就真系要作出改善喇。唔知系我唔好彩定咩,我台上既碟,只有一只系完整无缺,其他成八九只都系崩既,唔似之前既食家所讲有改善,希望佢地会正视呢个小但又几令食客唔开心既问题。第二样野就真系几令我失望,佢地上菜既次序同速度真系有问题,我今晚上菜既次序系>意大利饭>>墨汁意粉>>面包>>沙律,我同佢讲话次序有问题,个哥哥仔只系唔好意思左一声,又无话帮你收返d 粉同饭先,结果就系食完沙律后冻晒,唔多唔少都影响左味道,而且你所有野都系10分钟内到齐,成台都系野,你话一大班人就几开心既,但两个人就真系顶唔住。我知都想tuan arround快d,但都唔使咁赶嘛。幸好今日serve我地个哥哥仔都几有礼貌,如果唔系就真系激死左。