2019-07-19 1938 浏览
Happy friday, 一啲都唔happy。打工仔咁辛苦都系为两餐, OT到8、9点,谂住食返餐安乐茶饭,点知食咗一肚气。两个人叫左个无锡骨、香蒜莴笋土豆丝。上咗菜,其实个无锡骨个味道都唔差,系啲肉有少少‘鞋’,到咗个土豆丝就出事了。因为我同老公都唔食辣,但系原来所谓香蒜土豆丝系辣嘅,仲系好辣𠮶只。咁我哋就好礼貌叫个经理可唔可以转第二个菜啦,点知佢一句驳返我地,话我地成碟都食晒(有图有真相,真系每人食咗一啖咋),仲边有得换呀,仲话‘香蒜’即系辣啦。可能我中文差,唔知‘蒜’和‘辣’是同意词。最后佢都系唔肯换俾我哋,我地唯有放弃碟𩠌。其实呢间酒楼啲嘢食同其他伙计都唔错,估唔到服务最差的系经理,可惜。食少一个菜,唔够饱,经过7–11买咗个忌廉瑞士卷,反而有惊喜,好味

2019-07-19