2022-05-11
本身住锦田差唔多日日都会经过Cohee, 见到咁多人成日都想试下今日放假,想揾间舒服啲嘅cafe坐低食嘢,揾揾下不如去Cohee啦见佢装修咁靓又咁出名,本身满心期待一去到就有个态度唔多好嘅男侍应搅到我都无乜心情,佢分咗两边,我哋坐喺细𠮶边,原本都完全唔介意,但原来呢边系厨房,呢到得2张细枱同4个bar 枱位,bar枱位我唔知,但2张枱系完全食晒d油烟味,成餐饭就劲大阵油烟味,臭到我头痛,同离开时觉得自己全身都系油烟味🤦🏻♀️唉,个环境已经令我无办法坐得好舒服之后嗌嘢食,我哋一家4口(2个小朋友),叫咗3个包<蘑菇牛油果> - 最正常,无乜味,就系炒完嘅蘑菇放上牛油果上面,唔知点解我睇人哋啲相系有芝士碎,我𠮶个系乜都无<带子鱼子炒蛋> - 个带子难食到。。。中间唔熟,如果粒带子亲鲜,唔煎到全熟我觉得正常,但佢粒带子,我唔知点形容,因我未食过呢个口感嘅带子,好似雪咗好耐,灰灰哋色,完全无味,我2个小朋友好钟意食带子,所以我都成日煮,佢哋一个食咗少少就问我可唔可以唔食,一个直情 lur 咗出嚟🤦🏻♀️<龙虾沙律牛油果> - 呢个又系过分,系现成
见佢装修咁靓又咁出名,本身满心期待
之后嗌嘢食,我哋一家4口(2个小朋友),叫咗3个包
<龙虾沙律牛油果> - 呢个又系过分,系现成嘅龙虾沙律就咁放喺牛油果上面😅唉,成$98,龙虾沙律㖞,我对佢有少少期望架嘛,点知真系咁过份,将d现成嘢放上去
其实牛油果加黑椒同少少沙律酱,已经好好食,我唔明点解佢会搅到啲嘢咁难食,可能太多人太多生意佢处理唔到
成餐饭,嘢食垃圾,环境唔得,唯独系杯咖啡ok,好味嘅,但d油烟味搅到我头痛,我已经无办好好享受杯咖啡,净系想快啲走人
我谂如果我系坐另外一边,如果无咗啲油烟味,可能我会觉得好啲嘅
唉,老实讲,成件事真系食到好嬲,你d嘢食唔平,埋单$344,比啲垃圾我食,你做cafe, 一系唔好整嘢食,整得可唔可以有 heart 少少,希望可以注意下食物质素
同埋厨房𠮶边个通风真系要搅搅,搅唔到我宁愿你开窗开门通下风,热都咁话,啲油烟味真系好难顶