2016-10-15 439 浏览
上网睇到有人介绍198免加一海鲜粥底火锅,当然要试下,2人有6款海鲜,蛏子、蟹、虾都好新鲜,蚬类不错,鲍鱼一般,带子有啲腥另外自选配料拣左肥牛,滑牛,鸡件,鱼片,花枝丸同芝士狮子狗,不过不失意想不到滑牛比肥牛好食,大大片有咬口,牛味浓食完海鲜配料,叫侍应加粥胆煮粥,味道鲜甜原本呢餐系令人满意的晚餐,但系尾声的小插曲完全颠覆成晚既印象!当时从入座起计未够两个钟,朋友谂住去一去洗手间,我地亦准备埋单,呢个时候有个身材矮小细眼睛既女侍应拎住我地张单行埋黎:你地够晒钟要埋单喇㖞!由始至终无人同我地讲过有限时,成间舖都无任何字眼讲有限时,何来够钟?其实我已经拎住左银包,我同侍应讲:无人同我地讲有限时㖞,你摆低张单先,我等朋友系洗手间返黎我地俾女侍应企正正系张枱隔离:你够钟喇你依家俾我从来无讲过我唔俾,但系拎住张单迫个客要即刻拎钱出黎?!仲要不停讲够钟,到底够钟即系几耐?呢个时候朋友返黎,见女侍应企系度,问左句:E,咩事?女侍应只系将张单掉低就走左2人一共$396,朋友拎住$506打算叫人收银,呢个时候有个著便服既中年女人,拎住个收银夹过黎,将成个夹塞埋我朋友面前,用非常恶劣的语气:找左 个收银夹

意想不到滑牛比肥牛好食,大大片有咬口,牛味浓

食完海鲜配料,叫侍应加粥胆煮粥,味道鲜甜

侍应企正正系张枱隔离:你够钟喇你依家俾

呢个时候朋友返黎,见女侍应企系度,问左句:E,咩事?

侍应只系将张单掉低就走左

个收银夹入面系我地张单同$104,朋友:但系我俾$506㖞,个便服女人只系完全无尾音讲多次:找左,跟住再将个收银夹伸前用行动催促我地拎左啲钱

我地用餐时间加埋绝对无两个钟,食完粥朋友去洗手间再返位亦只系用左5分钟左右,但系女侍应同便服中年女人(我估系老板?长期企系收银)既态度完全赶客

我地并唔系要求咩服务,但系呢个态度行径完全不能接受,就算野食几好价钱几抵都唔会再帮衬!!!