2023-07-03
以全白装修配上落地大玻璃嘅cafe,喺门口已经俾人眼前一亮嘅感觉✨ 除咗ADB,餐厅提供多款意粉/饭,饮品嘅选择亦好多元化,真系有啲选择困难症啊🤣🍽️BUNPHANT PLATE $148丰富又靓靓嘅全日早餐🤩 玻璃碟上有樱花虾炒蛋、慢煮鸡胸肉、沙律菜、焦糖南瓜、牛油果酱、迷你牛角包同乳酪!炒蛋连埋樱花虾一齐炒满满鲜味🦐 乳酪口感几thick,我估系greek yogurt,配上鲜果同果仁好味又健康🍓🍚BUNPHANT 特色盖饭 $118集日、中、墨于一身嘅盖饭🤣 佢有蟹肉、蟹子、煎豆腐、青瓜、手撕鸡、蕃茄莎莎同温泉蛋,再捞埋芝麻、辣脆片、紫菜、紫洋葱同蛋黄酱一齐食,每啖口感同味道层次都好夹好丰富!🥛焦糖泡沫咖啡 $55餐厅preset系用house blend比较nutty嘅豆,客人都可以转SOE fruity blend,但我个人不嬲觉得nutty同奶啡夹啲,所以就无特别转🤣 咖啡面有层脆脆嘅焦糖,轻轻咬开配上和暖嘅cappuccino感觉好幸福呢🥰☕️Hand drip - Columbia $78今日有三款手冲可选,我哋拣咗比较winery嘅Columbia🥃 佢带点焦糖嘅甜,味道
🍽️BUNPHANT PLATE $148
🍚BUNPHANT 特色盖饭 $118
🥛焦糖泡沫咖啡 $55
☕️Hand drip - Columbia $78
今日有三款手冲可选,我哋拣咗比较winery嘅Columbia🥃 佢带点焦糖嘅甜,味道几complex我同友人都好钟意😚