2018-04-09
早排放工同男朋友2个人嚟咗铜锣湾食晚饭,其实见网上都有唔少好评所以就嚟食下。夜晚8点几上到嚟,环境唔算好大,有啲暗,但系都坐满人,好彩我哋有book位!叫咗几样嘢食,首先系葱吞拿鱼腩薄脆。薄脆系米通嚟,面头就系葱吞拿鱼腩,味道有少少盐味,几好食,配上下面嘅脆脆口感几丰富!之后就有飞机寿司拼盘,每件都唔同,特别想讲下个海胆寿司,好鲜甜,我男朋友就好钟意鳗鱼蟹子个款。至于黑松露白身鱼薄切,一碟有8件,切得好通透,黑松露放喺另一个碟仔到,想食几多黑松露就自己落!不过个人认为配黑松露有啲盖过刺身嘅鲜味。再嚟黑松露甜虾卷,呢款系我最钟意食嘅,甜虾真系好甜,仲有啲沙律酱同蟹柳,甜上加甜,配埋上面嘅吞拿鱼蓉,我自己就好钟意。最后有2款烧物,烧和牛,烧得好香,嚟到仲系热辣辣,入口即溶,仲有好多肉汁,好好食!旁边有小小柚子汁,不过我哋就无落!另外鹅肝酿鸡翼,其实唔系好食得出鹅肝,只系觉得啖啖肉,同埋入面嘅汁系咬嘅时候标晒出嚟,好邪恶!整体黎讲,食物几出色,可以再嚟!
整体黎讲,食物几出色,可以再嚟!