餐厅: 紅煮意
资讯:

收工黎到油麻地,知道有呢间几舒服嘅cafe,而且都几抵食。我今晚黎到出面滂沱大雨,老板娘即刻比个袋我装住把遮,又比热水我,好好人。今晚拣左西冷,有8oz,啱晒我呢个食肉兽,有得陪意粉、饭、薯蓉,我就拣左意粉。黎到比我想像中大份!平时可能一个main只有一块牛,宜家系牛加意粉,感觉好似巨人餐~牛扒拣左5成熟、控制得几好,依然鲜嫩,保存到肉汁,加上本身配嘅汁,好够味。而我最钟意Tabasco,呢度每枱有有一支,加落意粉好正。本身跟餐有沙律或汤,我就拣左沙律。清新爽脆。餐饮拣左热柠茶。一场黎到想试埋甜品。呢度居然有Crepe Cake,当然要试。份量颇大,仲有雪糕添,建议2个人share。本身绿茶味清清地,配嘅罐头杂果就比较重味,容易盖过绿茶味,所以食左个蛋糕先会比较好。呢度固定有音乐表演,而且装修都富带音乐主题。坐落又几舒服架。
收工黎到油麻地,知道有呢间几舒服嘅cafe,而且都几抵食。

而我最钟意Tabasco,呢度每枱有有一支,加落意粉好正。

本身跟餐有沙律或汤,我就拣左沙律。
清新爽脆。餐饮拣左热柠茶。