2018-01-23 2725 浏览
同家姐带3只马骝出铜锣湾,呢间澳门过江龙餐厅,去到唔使等位,直上一楼,中式家具古式古香,桌椅唔迫,光猛干净,食物无小菜同粉面,我哋叫套餐加啲粉面!二人小菜套餐($203)酥炸云吞:自己唔喜欢呢款云吞皮,唔似港式酒楼嘅炸云吞,炸出来虽然金黄色,但系蜂巢式较嚡口,馅料虾唔多,主要食皮,点开胃酸甜酱都ok!韩式柚子骨:卖相几靓,似京都骨,肉质煮得入味!不过有啲黏骨,味道酸酸甜甜虾仁炒滑蛋:卖相几靓,蛋炒得滑,虾肉爽口!香单好味!瑶柱蛋白炒饭:卖相几靓,饭炒得干身松,简单用青葱粒,瑶柱丝,莲子百合红豆沙:卖相靓,红豆沙香浓,红豆炆得淋,唔太甜,莲子同白合爽口!好味!云吞虾籽捞面($73)云吞皮薄好嫩滑,虾肉爽口,夹杂啲大地鱼碎,好香好味!面落好多虾籽,不过虾籽食落带腥涩味,虽然面质爽口,但虾籽嘅涩味破坏了!跟嘅汤好味,够热又清澈香甜!加啲青葱吊味就够!茶水($12/2位)正常食物有啲失望,尤其个虾籽,因为呢间都系以云吞虾籽出名!店员们勤快,回应好快,加茶水亦勤!虾籽点解会涩?

二人小菜套餐($203)

虾仁炒滑蛋:卖相几靓,蛋炒得滑,虾肉爽口!香单好味!

茶水($12/2位)正常

食物有啲失望,尤其个虾籽,因为呢间都系以云吞虾籽出名!

店员们勤快,回应好快,加茶水亦勤!

虾籽点解会涩?

2017-07-15